2002
Кожному—стати кращим
Листопад 2002


Кожному—стати кращим

У житті кожного можна знайти те, що можна покращити… Незалежно від наших обставин, ми можемо покращити себе і вплинути таким чином на життя тих, хто нас оточує.

Яка це була прекрасна конференція, мої брати і сестри! Коли ми повернемося до наших домівок і повсякденного життя, кожен з нас повинен стати кращою людиною, ніж ми були на початку конференції.

Усі, хто виступав, зробили це дуже добре. Молитви були натхненними. Музика—дивовижною.

Але найважливішим є те, що відбулося в кожному з нас як результат цієї конференції. Я особисто зміцнив свою внутрішню рішучість бути кращою людиною, ніж був у минулому. Я сподіваюся бути трохи добрішим до всіх тих, кого бачитиму в нещасті. Я сподіваюся бути трохи кориснішим тим, хто в нужді. Я сподіваюся бути більш гідним вашої довіри. Я сподіваюся, що буду кращим чоловіком, кращим батьком і дідусем. Я сподіваюся бути кращим сусідом і другом. Я сподіваюся бути кращим святим останніх днів з глибшим розумінням прекрасних положень цієї дивовижної євангелії.

Я закликаю кожного з вас, хто мене чує, здійнятися до вашої внутрішньої божественності. Чи справді ми усвідомлюємо, що означає бути дитиною Бога, мати всередині себе щось від божественної природи?

Я вірю всім своїм серцем, що, загалом, святі останніх днів—гарні люди. Якщо ми живемо за принципами євангелії, то повинні бути гарними людьми, бо ми будемо щедрими та добрими, уважними та терпеливими, корисними й готовими допомогти нужденним. Ми можемо або приглушити нашу божественну природу й приховати її, щоб вона не мала ніякого вияву в нашому житті, або дати їй вихід назовні й дозволити сяяти крізь усе те, що робимо.

У житті кожного можна знайти те, що можна покращити. Незалежно від наших посад, наших обставин, ми можемо покращити себе і вплинути таким чином на життя тих, хто нас оточує.

Нам не потрібно носити на рукаві назву Церкви, до якої належимо. Нам ніколи не потрібно цим хвалитися або виявляти якусь зарозумілість. Така поведінка суперечить Духу Христа, Якого ми повинні намагатися наслідувати. Цей Дух знаходить вияв у серці та душі, у спокійному і смиренному способі нашого життя.

Кожен з нас бачив людей, яким ми майже заздрили, бо вони розвинули в собі якості, що навіть без слів говорять про красу євангелії, яку вони втілили у свою поведінку.

Ми можемо знизити наші голоси на кілька децибел. Ми можемо відповідати добром на зло. Ми можемо посміхнутися, коли набагато легше було б розгніватися. Ми можемо дотримуватися самоконтролю та самодисципліни й не зважати на будь-які звинувачення, висунуті проти нас.

Давайте будемо щасливими людьми. Господній план—це план щастя. Шлях буде яснішим, хвилювання меншими, протистояння не таким важким, якщо ми додаємо до всього дух щастя.

Давайте працювати, щоб трохи краще відчувати відповідальність, яку несемо як батьки. Дім—основна складова суспільства. Сім’я—основна організація Церкви. Ми глибоко переймаємося якістю життя наших людей як чоловіків і дружин, як батьків і дітей.

Через підвищені і сповнені гніву голоси виливається багато критики та вказується на помилки інших людей. Ми постійно відчуваємо величезний тиск. Кожного дня чоловіки приходять з роботи додому стомленими та роздратованими. На жаль, більшість жінок працюють. Вони теж стикаються з серйозними труднощами, які, можливо, зовсім неварті зароблених ними грошей. Дітям доводиться самим шукати розваг, і більшість з цих розваг не несе нічого доброго.

Мої брати і сестри, ми повинні працювати над нашим обов’язком батьків так, наче все в житті залежить від цього, тому що насправді все в житті від цього і залежить.

Якщо ми зазнаємо невдачі в наших домівках, ми зазнаємо невдачі в житті. Жоден чоловік не досягне справжнього успіху, якщо він потерпів крах вдома. Я прошу вас, чоловіки, саме вас, зупинитися й переосмислити свою роль як чоловіка та батька, а також глави сім’ї. Моліться про провід, допомогу, керівництво, а тоді слухайтеся шепоту Духа, Який вестиме вас у виконанні найсерйознішого з усіх обов’язків, оскільки наслідки вашого провідництва в сім’ї будуть неминущими та вічними.

Нехай Бог благословить вас, мої любі друзі. Де б ви не були, нехай до вас прийде дух миру й любові. Нехай гармонія увійде у ваше життя. Як я вже говорив вам у багатьох місцевостях, молоді люди, будьте освіченими, будьте вірними, будьте вдячними, будьте смиренними, будьте молитовними. Ставайте на коліна в молитві перед Всемогутнім з вдячністю за всі Його щедрі благословення. А тоді піднімайтесь на ноги і йдіть уперед як сини й дочки Бога, щоб досягти Його вічних цілей, кожен на своєму власному рівні. Про це я смиренно молюся, залишаючи вам свою любов і благословення, у святе ім’я Господа Ісуса Христа, амінь.