Інші джерела
Вічне життя


Вічне життя

Господь проголосив: “Бо ось, це є Моя робота і Моя слава—здійснювати безсмертя і вічне життя людини” (Мойсей 1:39). Безсмертя означає вічне життя воскреслої істоти. Через спокуту Ісуса Христа цей дар отримає кожний. Вічне життя, або піднесення, означає успадкування місця у вищому ступені слави Целестіального царства, де ми житимемо в присутності Бога разом з нашими сім’ями (див. УЗ 131:1–4). Як і безсмертя, цей дар став можливим завдяки спокуті Ісуса Христа. Однак, він вимагає нашої “послушн[ості] законам і обрядам євангелії” (Уложення віри 1:3).

Лишатися на шляху до вічного життя

Коли ви христилися і отримали дар Святого Духа, ви вийшли на шлях, що веде до вічного життя. Пророк Нефій навчав:

“Ворота, якими ви маєте увійти, це є покаяння і хрищення водою; а тоді приходить прощення ваших гріхів вогнем і Святим Духом.

І тоді ви на цій тісній і вузькій путі, яка веде до вічного життя; так, ви увійшли через ворота; ви діяли згідно з заповідями Батька і Сина; і ви отримали Святого Духа, який свідчить про Батька і Сина, на виконання обіцяння, яке він дав, що якщо ви ввійдете цим шляхом, ви отримаєте” (2 Нефій 31:17–18).

Нефій наголошував, що після того, як ми ступили на цю “тісну і вузьку путь”, ми маємо витерпіти з вірою до кінця:

“І ось, мої улюблені браття, після того, як ви ступили на цю тісну і вузьку путь, я спитаю вас, чи все зроблено? Слухайте, я скажу вам: Ні; бо ви б не зайшли так далеко, якби це не було через слово Христа з непохитною вірою в Нього, покладаючись повністю на заслуги Того, Хто владний спасати.

Отже, ви повинні просуватися вперед з непохитною вірою в Христа, маючи справжню яскравість надії, і любов до Бога і до всіх людей. Отже, якщо ви просуватиметеся вперед, бенкетуючи словом Христа, і витерпите до кінця, ось так каже Батько: Ви будете мати вічне життя”(2 Нефій 31:19–20).

Тепер, після хрищення і конфірмації, багато з вас просуватиметься до вічного життя в залежності від виконання інших обрядів спасіння: для чоловіків—висвячення в Мелхиседекове священство; для чоловіків і жінок—храмовий ендаумент і запечатування шлюбу. Якщо ви виконали ці обряди і дотримуєтесь завітів, що супроводжують їх, ви готуєтесь успадкувати вищий ступінь целестіальної слави.

Це у ваших силах

Коли ви розмірковуєте над своїм просуванням по “тісн[ій]і вузьк[ій] пут[і]”, будьте упевнені, що це у ваших силах—досягти вічного життя. Господь хоче, щоб ви повернулися до Нього і Він ніколи не вимагатиме такого, чого ви не зможете виконати. Усі Його заповіді розраховані на сприяння вашому щастю. Якщо ви виявляєте віру і служите Йому з усіх своїх сил, Він дає вам сили і готує шлях для виконання того, що Він наказує вам (див. 1 Нефій 3:7). Пам’ятайте, що якщо ви докладаєте найбільших зусиль і каєтесь у своїх гріхах, спокута Ісуса Христа компенсуватиме вашу слабкість і несправедливість, образи і страждання, яких ви зазнаєте у цьому житті: “Ми знаємо, що це його благодаттю ми спасенні після всього, що ми можемо зробити” (2 Нефій 25:23).