Інші джерела
Війна


Війна

Господь сказав, що в останні дні будуть “війни і чутки про війни, і вся земля буде у сум’ятті, і людські серця завмиратимуть” (УЗ 45:26).

Як члени Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів ми є людьми миру. Ми слідуємо за Спасителем, який є Князем Миру. Ми чекаємо на Його тисячолітнє правління, коли закінчаться війни і на землі буде відновлено мир (див. Ісая 2:4). Однак, ми визнаємо, що в цьому світі керівники урядів іноді направляють війська на війну, щоб захистити свої держави та ідеали.

Святим останніх днів на військовій службі не треба думати, нібито вони розриваються між своєю країною і своїм Богом. У Церкві “ми віримо в підлеглість монархам, президентам, правителям і урядовцям, дотримуючись закону, шануючи й підтримуючи його” (Уложення віри 1:12). Військова служба показує відданість цьому принципові.

Якщо святі останніх днів змушені йти у бій, вони можуть взяти за приклад полководця Моронія, великого військового провідника з Книги Мормона. Хоча він був могутнім воїном, він “не насолоджувався кровопролиттям” (Алма 48:11). Він був “твердим у вірі в Христа”, і для нього єдиною підставою битви було “захищати свій народ, свої права, і свою країну, і свою релігію” (Алма 48:13). Якщо святі останніх днів повинні йти на війну, вони повинні робити це в дусі істини і праведності, з бажанням робити добро. Вони мусять іти з любов’ю у своїх серцях до всіх дітей Бога, включаючи тих, хто на протилежному боці. Тоді, якщо вони будуть змушені проливати кров інших, їхні дії не вважатимуться гріхом.