Інші джерела
Слово мудрості


Слово мудрості

Слово мудрості—це закон здоров’я, відкритий Господом для нашої фізичної і духовної користі. В одкровенні, яке записане в розділі 89 Учення і Завітів, Господь каже нам яка їжа добра для нас, і які речовини для наших тіл нехороші. За послушність Слову мудрості Він обіцяє духовні і фізичні благословення.

У Слові мудрості Господь наказує нам не приймати у свої тіла такі речовини:

  • Алкогольні напої (див. УЗ 89:5–7).

  • Тютюн (див. УЗ 89:8).

  • Чай і каву (див. УЗ 89:9; пророки останніх днів навчали, що термін “гарячі напої” означає чай і каву).

Будь-що шкідливе, що люди навмисно приймають у своє тіло, не знаходиться в гармонії зі Словом мудрості. Це особливо стосується нелегальних наркотиків, які можуть знищити тих, хто потрапляє до них у залежність. Тримайтеся від них осторонь. Не експериментуйте з ними. Зловживання звичайними ліками також веде до руйнівної залежності.

Господь каже, що така їжа хороша для нашого тіла:

  • Овочі і фрукти, що повинні використовуватися “з розсудливістю і дякуванням” (див. УЗ 89:10–11).

  • М’ясо “тварин і птахів повітряних”, яке “треба вживати помірно” (див. УЗ 89:12–13).

  • Такі зерна як пшениця, рис і овес, що є “опорою життя” (див. УЗ 89:14–17).

Благословення за дотримання Слова мудрості

Тим, хто дотримується Слова мудрості, Господь обіцяє:

“І всі святі, які не забувають дотримуватися цих слів і виконувати їх, ходячи в послушності заповідям, отримають здоров’я в череві та життєву силу в кістках;

І знайдуть мудрість і великі скарби знання, саме сховані скарби;

І бігтимуть—і не втомлюватимуться, і йтимуть—і не слабшатимуть.

І Я, Господь, даю їм обіцяння, що ангел знищення пройде повз них, як повз дітей Ізраїля, і не вб’є їх” (УЗ 89:18–21).

Подолання згубної звички

Найкраща лінія поведінки—повністю уникати речовин, які Господь забороняє у Слові мудрості. Але, якщо ви звикли до будь-якої з цих речовин, ви можете звільнитися від своєї згубної звички. Ви можете подолати цю звичку завдяки особистим зусиллям, завдяки силі Господньої благодаті, допомозі членів сім’ї та друзів і керівництву провідників Церкви.

Моліться про допомогу і робіть усе, що у ваших силах, аби протистояти спокусам, які приходять внаслідок згубної звички. Ваш Небесний Батько хоче, щоб ви отримали благословення, які приходять внаслідок дотримання Слова мудрості, і Він зміцнюватиме вас у ваших щирих зусиллях зробити це.