Інші джерела
Висвячення наперед


Висвячення наперед

У доземному духовному світі Бог призначив деяких духів виконати під час їхнього смертного життя особливі місії. Це називається висвяченням наперед.

Висвячення наперед не гарантує, що особи отримають певні покликання чи обов’язки. Такі можливості приходять у цьому житті в результаті праведного виявлення свободи волі, так само, як висвячення наперед є результатом праведності у доземному існуванні.

Ісуса Христа було висвячено наперед, щоб Він здійснив спокуту, ставши “Агнц[ем], заколен[им] від закладин світу” (Об’явлення 13:8; див. також 1 Петра 1:19–21). Писання розповідають про інших, висвячених наперед. Пророк Авраам дізнався щодо свого висвячення наперед, коли отримав видіння, в якому побачив “багато благородних і великих” серед духів у доземному духовному світі. Він сказав: “Бог побачив ці душі, що хороші вони, і Він стояв посеред них, і Він сказав: Цих Я зроблю своїми правителями; бо Він стояв серед тих, хто були духами, і Він бачив, що вони хороші; і Він сказав мені: Аврааме, ти—один з них; тебе було обрано до того, як ти народився” (Авраам 3:22–23). Господь сказав Єремії: “Ще поки тебе вформував в утробі матерній, Я пізнав був тебе, і ще поки ти вийшов із нутра, тебе посвятив, дав тебе за пророка народам” (Єремія 1:5). Іван Христитель був висвячений наперед, щоб підготувати людей до служіння Спасителя на землі (див. Ісая 40:3; Лука 1:13–17; 1 Нефій 10:7–10).

Учення щодо висвячення наперед стосується усіх членів Церкви, а не тільки Спасителя і Його пророків. До сотворіння землі відданим жінкам були дані певні обов’язки і віддані чоловіки були висвячені наперед для певних обов’язків священства. Хоча ви не пам’ятаєте того часу, ви напевно погодилися виконувати важливі завдання у служінні своєму Батькові. Щоб ви могли довести свою гідність, вам буде надана можливість виконати завдання, які ви тоді отримали.