Інші джерела
Мир


Мир

Багато людей вважає, що мир—це відсутність війни. Проте, ми можемо відчувати мир навіть у часи війни, і нам може не вистачати миру, навіть коли війна не лютує. Самої відсутності конфлікту недостатньо, щоб принести мир у наші серця. Мир приходить через євангелію—через спокуту Ісуса Христа, допомогу Святого Духа і через нашу власну праведність, щире покаяння і старанне служіння.

Навіть коли світ навколо вас знаходиться у безладді, ви можете отримати благословення внутрішнього миру. Це благословення буде з вами, доки ви лишатиметесь вірними своєму свідченню про євангелію і пам’ятатимете, що Небесний Батько та Ісус Христос люблять і охороняють вас.

Крім відчуття миру в собі, ви можете впливати на мир у своїй сім’ї, своїй громаді і світі. Коли ви виконуєте заповіді, служите, піклуєтесь про членів сім’ї та ближніх і ділитесь євангелією, ви працюєте заради миру. Коли ви допомагаєте полегшувати страждання іншої людини, ви працюєте заради миру.

Наступні слова Спасителя навчають нас, як ми повинні відчувати мир, що його приносить євангелія:

“Утішитель же, Дух Святий, що Його Отець пошле в Ім’я Моє, Той навчить вас усього, і пригадає вам усе, що я вам говорив.

Зоставляю вам мир, мир Свій вам даю! Я даю вам не так, як дає світ. Серце ваше нехай не тривожиться, ані не лякається!” (Іван 14:26–27).

“Не бійтеся творити добро, сини Мої, бо що ви посієте, те саме й пожнете; отже, якщо посієте добро, ви й пожнете добро як свою винагороду.

Отже, не бійся, черідко мала; творіть добро; нехай земля і пекло об’єднаються проти вас, а якщо вас збудовано на Моїй скелі, вони не зможуть подолати.

Ось, Я не звинувачую вас; ідіть своїм шляхом і не грішіть більше; виконуйте з тверезістю роботу, яку Я заповів вам.

Звертайтеся до Мене в кожній думці; не вагайтеся, не бійтеся.

Подивіться на рани, які прокололи Мій бік, і також на сліди цвяхів на Моїх руках і ногах; будьте вірними, виконуйте Мої заповіді, і ви успадкуєте царство небесне” (УЗ 6:33–37).

“Це Я вам розповів, щоб мали ви мир у Мені. Страждання зазнаєте в світі, але будьте відважні: Я світ переміг!” (Іван 16:33).

Якщо ви пам’ятаєте Спасителя і йдете за Ним, ви справді можете бути в доброму гуморі. У всі часи ви можете відчувати справжній, тривалий мир. Ви можете знайти надію у перших словах Спасителя Своїм учням після Його воскресіння: “Мир вам!” (Іван 20:19).