Інші джерела
Свідчення


Свідчення

Свідчення—це духовний доказ, даний нам Святим Духом. Основою свідчення є знання, що Небесний Батько існує і любить нас, що Ісус Христос існує, що Він є Сином Бога і що Він здійснив нескінченну спокуту, що Джозеф Сміт, якого було покликано відновити євангелію, є пророком Бога, що сьогодні нас веде живий пророк і що Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів є істинною Церквою Спасителя на землі. На такому фундаменті свідчення зростає, щоб кінець кінцем обійняти всі принципи євангелії.

Отримання і зміцнення свідчення

Як член Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів ви маєте священну нагоду і обов’язок отримати своє власне свідчення. Отримавши свідчення, ви повинні живити його упродовж усього свого життя. Ваше щастя у цьому житті та у вічності дуже залежить від того, чи ви “є доблес[ним] у свідченні про Ісуса” (УЗ 76:79; див. також вірші 51, 74, 101). Працюючи над цим, пам’ятайте такі принципи:

Пошук свідчення починається з праведного, щирого бажання. Ваш Небесний Батько благословить вас відповідно до праведних бажань вашого серця і ваших зусиль виконувати Його волю. Розмовляючи з групою людей, які ще не мали свідчення щодо євангелії, Алма навчав: “Але знайте, якщо ви прокинетеся і пробудите сили свого розуму, аж до того, щоб зробити дослід над моїми словами, і скористуєтеся принаймні частинкою віри, так, навіть якщо ви не можете нічого, окрім того, щоб мати бажання повірити, нехай це бажання працює в вас, аж до того, як ви повірите так, що зможете дати місце для частини моїх слів” (Алма 32:27).

Свідчення приходить завдяки тихому впливові Святого Духа. Результати свідчення можуть бути дивовижними і змінювати життя, але зазвичай дар свідчення приходить у вигляді тихої впевненості, без ефективних виявів сили Бога. Навіть Алма, якого відвідав ангел і який бачив Бога сидячим на Його троні, повинен був поститися і молитися, аби отримати свідчення завдяки владі Святого Духа (див. Алма 5:45–46; 36:8, 22).

Завдяки досвіду ваше свідчення поступово зростатиме. Жоден не отримує повного свідчення відразу. Ваше свідчення міцнішатиме завдяки вашому досвіду. Воно розвиватиметься, коли ви виявлятимете бажання служити в Церкві, куди б вас не покликали. Воно зростатиме, коли ви приймете рішення дотримуватися заповідей. Надихаючи і зміцнюючи інших, ви побачите, що ваше свідчення продовжує розвиватися. Якщо ви будете молитися і поститися, вивчати Писання, відвідувати церковні збори і слухати, як інші діляться своїми свідченнями, ви будете благословлені моментами натхнення, що підтримуватимуть ваше свідчення. Якщо ви намагатиметеся жити за євангелією, такі моменти приходитимуть упродовж вашого життя.

Ваше свідчення зростатиме, якщо ви ділитиметесь ним. Не чекайте доки ваше свідчення розвинеться повністю, щоб поділитися ним з іншими. Свідчення частково розвивається, коли ним діляться. Насправді, ви виявите, що коли ви віддаєте своє свідчення, воно повертається до вас збільшеним.

Свідчення

На недільних зборах посту й свідчень і в розмовах з членами сім’ї та друзями ви можете почути підказку поділитися своїм свідченням. У таких випадках пам’ятайте, що вам не треба проголошувати довгу, вражаючу промову. Ваше свідчення буде найпотужнішим, якщо ви його висловите у вигляді короткого, щирого переко-нання про Спасителя, Його вчення і відновлення. Моліться щодо провідництва і Дух допоможе вам дізнатися, як висловити почуття свого серця. Ви знайдете велику радість, допомагаючи іншим ділитися надією і впевненістю, які Господь дав вам.