Інші джерела
Щастя


Щастя

Коли Легій свідчив щодо “одвічн[их] ціл[ей]”, він навчав: “люди є, щоб мати радість” (2 Нефій 2:15, 25).

Небесний Батько бажає, щоб ми знайшли справжнє тривале щастя. Наше щастя є кінцевою метою усіх благословень, які Він нам дає—учень євангелії, заповідей, обрядів священства, сімейних стосунків, пророків, храмів, красоти сотворіння і навіть можливості зазнати лиха. Його план спасіння часто називають “велики[м] план[ом] щастя” (Алма 42:8). Він послав Свого Улюбленого Сина здійснити спокуту, аби ми були щасливими в цьому житті й отримали повноту щастя у вічності.

Багато людей намагаються знайти щастя і задоволення в діяльності, що суперечить заповідям Господа. Ігноруючи Божий план для себе, вони відкидають єдине джерело справжнього щастя. Вони поступаються дияволу, який “прагне всіх людей зробити так само нещасними, як сам” (2 Нефій 2:27). Зрештою, вони дізнаються щодо істинності попередження Алми своєму синові Коріантону: “Злочестивість ніколи не була щастям” (Алма 41:10).

Інші шукають у житті тільки насолоди. Маючи це за головну мету, вони дозволяють мирським задоволенням відвернути їх від тривалого щастя. Вони самі обкрадають себе, позбавляючи тривалої радості духовного зростання, служіння і важкої роботи.

Якщо ви намагаєтесь бути щасливим, запам’ятайте, що єдиний шлях до щастя—жити за євангелією. Ви знайдете спокійне, вічне щастя, коли будете намагатись виконувати заповіді, молитись щодо сили, каятись у своїх гріхах, брати участь у корисній діяльності й виконувати необхідне служіння. Ви навчитеся веселитися в межах, встановлених люблячим Батьком на Небесах.

Ваше щастя може бути привабливим. Коли інші спостерігатимуть за вами, вони можуть побажати дізнатися про джерело вашої радості. Тоді вони теж зможуть відчути щастя, яке приходить, якщо жити за євангелією Ісуса Христа.