2010
Коли ми знову зустрічаємося разом
Листопад 2010 р.


Коли ми знову зустрічаємося разом

Місіонерське служіння є обов’язком, виконання якого Господь чекає від вас, кому було так багато дано.

Зображення
President Thomas S. Monson

Мої любі брати і сестри, ми раді вітати вас на генеральній конференції, яку завдяки різним засобам зв’язку можна дивитися й слухати по всьому світу. Ми висловлюємо свою вдячність всім, хто має забезпечувати успішне проведення цієї великої справи.

Від квітня, коли ми востаннє збиралися, робота Церкви безперешкодно просувалася вперед. Я мав привілей освятити чотири нові храми. У супроводі моїх радників та інших генеральних авторитетів я відвідав Джіла-Веллі, штат Аризона; Ванкувер, провінція Британська Колумбія; Себу, Філіппіни, та Київ, Україна. Храми у кожному з цих місць вражаюче прекрасні. Кожний з них благословляє життя наших членів Церкви і добре впливає на тих, хто сповідує іншу віру.

Увечері на передодні освячення кожного храму ми мали привілей подивитися культурну програму за участю наших молодих людей і декого з наших не дуже молодих людей. Як правило, ці події проводилися на великих стадіонах, а ось в Києві ми зібралися у прекрасному палаці. Танці, спів, музикальні номери і сценки були просто чудовими. Я висловлюю свою вдячність і любов усім, хто був задіяний у цьому.

Освячення кожного храму було духовним бенкетом. На всіх них ми відчували Дух Господа.

Наступного місяця ми будемо переосвячувати храм в Лайє, Гаваї. Це один з наших найстаріших храмів, він перебував під великою реконструкцією упродовж багатьох місяців. Ми з нетерпінням чекаємо на цю священну подію.

Ми продовжуємо будувати храми. Цього ранку я з приємністю оголошую про побудову п’яти нових храмів, для яких купуються ділянки і які в наступні місяці й роки будуть побудовані у таких місцях: Лісабон, Португалія; Індіанаполіс, штат Індіана; Урданета, Філіппіни; Хартфорт, штат Коннектикут; і Тихуана, Мексика.

Обряди, що виконуються у наших храмах вкрай необхідні для нашого спасіння і для спасіння наших дорогих померлих. Давайте ж надалі віддано відвідувати храми, які будуються все ближче й ближче до наших членів Церкви.

А тепер, перш ніж ми послухаємо цього ранку наших промовців, я хотів би торкнутися теми, яка близька моєму серцю і яка заслуговує на вашу серйозну увагу. Я говорю про місіонерську роботу.

По-перше, вам, молоді чоловіки з Ааронового священства, і вам, молоді чоловіки, які стають старійшинами, я повторюю те, про що пророки вже довго навчали: кожний гідний, здатний до служіння молодий чоловік повинен підготуватися, щоб служити на місії. Місіонерське служіння є обов’язком, виконання якого Господь чекає від вас, кому було так багато дано. Молоді чоловіки, я нагадую: вам потрібно підготуватися до служіння місіонером. Тримайте себе в чистоті й непорочності, будьте гідними представляти Господа. Стежте за своїм здоров’ям і набирайтеся сил. Вивчайте Писання. Де це можливо, беріть участь в семінарії чи інституті релігії. Ознайомтеся з місіонерським посібником Проповідуйте Мою євангелію.

Слово до вас, молоді сестри: хоч на вас і не лежить такий самий обов’язок священства, як на молодих чоловіках,—служити на місії повного дня, ви також робите цінний внесок як місіонерки і ми раді вашому служінню.

А тепер я кажу вам, зрілим братам і сестрам: нам потрібно багато, ще більше літніх подружніх пар. Віддані подружні пари, які служать тепер або вже відслужили в минулому, ми дякуємо вам за вашу віру й вірність євангелії Ісуса Христа. Ви служите охоче, добре і робите багато добра.

Тим з вас, для кого ще не настав у житті час, коли ви могли б служити як подружня місіонерська пара, я наполегливо раджу готуватися вже зараз до того дня, коли ви удвох зможете служити на місії. Якщо вам дозволяють обставини, якщо ви вийдете на пенсію і вам дозволятиме стан здоров’я, зробіть все, щоб залишити свій дім і віддатися служінню на місії повного дня. У вашому житті небагато є таких моментів, коли б ви насолоджувалися приємними відчуттями і задоволенням, які приходять від служіння разом на місії повного дня, коли ви віддаєтеся роботі Господаря.

А тепер, мої брати і сестри, налаштуймося на Духа Господнього, слухаючи Його слуг упродовж цих двох днів. Я молюся, щоб це могло бути благословенням для кожного, в ім’я Ісуса Христа, амінь.